Rømskog/Setskog kriget til seg tre poeng

0
564
Hans Petter Bergquist og Rømskog/Setskog kriget seg til tre poeng mot Gjerdrum 2 (Foto: Espen Bråthen).

På ei blaut matte klarte Rømskog/Setskog å vinne hjemme på Rømskogbanen. Det satt langt inne, men de snudde fra 0-1 til 2-1-seier.

Et godt regnvær hadde gjort Rømskogbanen fin og våt foran 5. divisjonsoppgjøret mellom Rømskog og Gjerdrum 2. Bortelaget stilte kun med en a-lagsspiller, og det var forventet at hjemmelaget skulle vinne greit.

Og bortelaget gjorde ikke altfor mye til å skjule at de ikke hadde med spillere som tok det altfor seriøst. De siste spillerne kom 25 minutter før kampstart.

Lavt tempo

Likevel skulle Gjerdrum henge godt med i kampen. Det var et veldig lavt tempo i hele kampen, og det passet balltrillerne hos Gjerdrum. De fikk lov til å trille ball, men de kom sjelden til sjanser.

– Vi trener ikke noe, men det er noen gode spillere her. Vi har også med et par juniorer som er ålreite, sa Armand Shurdhiqi til Lokalfotballen. Han er bror til Mergim Shurdhiqi som spiller i Skedsmo.

Bortelaget stod for sjansene. Allerede etter 50 sekunder fikk Jøran Sandby i drømmeposisjon, men han hadde ikke stilt inn venstreslegga godt nok i kveld. Ballen føyk langt utenfor.

Bom, bom og bom for Bergquist

En som heller ikke hadde stilt inn siktet var Rømskogs spiss Hans Petter Bergquist. Han spolerte 5-6 fine sjanser. I fjor hadde han scoret tre mål i denne kampen. Lite trening og et par småskader svekket han mot Gjerdrum.

Hans Petter Bergquist bommer her på nok en sjanse (Foto: Espen Bråthen).

Bortelaget produserte et par sjanser, men keeper Håkon Berger var våken de få gangene han ble satt på prøve.

Myggmyra

De som stakk mest og var hissigst på Rømskogbanen var myggen og knotten. Myggmyra, som banen heter på folkemunne, leverte i stor stil denne kvelden.

I starten av 2. omgang gasset hjemmelaget på litt. Kristoffer Lie fikk mye plass på midtbanen og da er han god med sitt pasningsspill. Han hadde også et par gode skudd som ble reddet av keeper Kenneth Löwe.

Keepertabber

Gjerdrum får et par kontringer men keeper Berger ryddet opp. Dessverre for skauingene var Berger raus 20 minutter ut i omgangen. Han serverte ballen til Armend Shurdhiqi, og vingen satte ballen i mål ved nærmeste stolpe. Svakt av Berger der også. Helt feilplassert.

Armand Shurdhiqi scorer for Gjerdrum 2 (Foto: Espen Bråthen).

Seks minutter senere får endelig Bergquist sin scoring. I reint sinne klinker han til fra 16 meter, og ballen stusser under keeper Løwe og i nettet. Ikke bra keeperspill det heller.

Hans Petter Bergquist banker inn utligningen for Rømskog/Setskog (Foto: Espen Bråthen).

Vinnermålet kom. Rømskogs trener, midtstopper, kaptein og fus på frispark, André Sandby, tok sats. Jeg skulle gjerne si at ballen suste i krysset, men nok en gang spratt ballen under keeperen og i mål. Det blåste skauingene i og det var stor jubel på Rømskogbanen. Til og med myggen jublet.

Gjerdrum snytt for straffe

Like før slutt ble Gjerdrum snytt for et klart straffespark. Ballen traff Jonas Sundsrud i armen, som han holdt over hodet, men dommer vinket spillet videre til stor frustrasjon fra bortelagets spillere.

Rømskog tok tre nye poeng, og er nå oppe på 6. plass med 16 poeng. Gjerdrum 2 er nede på 10. plass med sju poeng.

PS! Tor Kristian Nilsen og Turid Dahlum Nilsen hadde bryllupsdag. Den brukte de på å stå i kiosken. Lenge leve frivilligheten!

Kristoffer Lie var god for Rømskog/Setskog (Foto: Espen Bråthen).