Borgen tok over serieledelsen fra Lillestrøm

0
714
Eirik Ødegård (t.v) jubler etter scoringen mot LSK sammen med Ronny Flaten (Foto: Espen Bråthen).

Alle i LSK-hallen fikk se et nervepirrende toppoppgjør i Unified-serien mellom Borgen og Lillestrøm. Spillet bølget frem og tilbake, og til slutt ble Eirik Ødegaard den store helten med sin seierscoring.

Forventingene var store foran det store toppoppgjøret i LSK-Hallen. Lillestrøm ledet serien på målforskjell foran Borgen, og de har de siste årene hatt et solid tak på blåtrøyene.

Allerede tidlig på morran hadde begge lagene vunnet hver sin kamp. Borgen slo Vålerenga 7-1 og Lillestrøm slo Furuset 3-1. Det er godt å slå disse Oslo-lagene.

Klokken 11:20 smalt det. Den gode dommeren Eddie Dysterud stod klar med kampballen, og vi alle følte spenningen og nervene før kampstart. Skulle vi få en ny serieleder eller skulle LSK fortsette sin frammarsj.

Og for en kamp vi fikk

Sindre Gromsrud Nilsen skapte mye (Foto: Espen Bråthen).

Borgen gikk rett i angrep. De radet opp noen veldig gode angrep, men de klarte ikke å lure LSKs gode keeper. Jan-Helge Veidahl stod som en vegg bakerst for Lillestrøm. Borgens Sindre Gromsrud Nilsen hadde noen fine sjanser til å sende Borgen i ledelsen. Spissen som hadde scoret ti mål på fire kamper før oppgjøret hadde ikke flaksen på sin side.

Kanarifuglene kom litt mer med utover i omgangen, og de skapte et par fine sjanser. Bakerst hos Borgen stod keeper — veldig godt, han også.

Det var 0-0 til pause, og nervene stod i helspenn hos begge lag. Taktikkpraten i pausen ble gjort unna, og vi gjorde oss klare til en spennende 2. omgang.

Avgjørelsen kom

Borgen startet også den omgangen best. Sjansene kom, men de fikk ikke ballen i mål. Pasningsspillet imponerte. Det samme gjorde trøkket i kampen. Det smalt godt i noen dueller.

Så kom avgjørelsen. Borgens gode Eirik Ødegaard avanserte på venstresiden og banket til. Ballen suste inn i mål ved stolperota, og jubelen stod i taket på LSK-hallen.

Eirik Ødegaard ble den store helten med sin matchvinnerscoring (Foto: Espen Bråthen)

LSK kastet alle i angrep, men Borgen holdt unna. Unified-serien hadde fått en ny serieleder i Borgen.

Senere på dagen vant begge lagene igjen, og Borgen leder serien på målforskjell – to plussmål mer enn de gule. Borgen har også en kamp mindre spilt enn LSK.