Foran 8. serierunde i 5. divisjon – kommentarer og tips

0
785
Magnus Kolbjørnsrud var svak i 1. omgang, men meget god i 2. omgang for Sørumsand (Foto: Espen Bråthen).

Det spilles tre i kamper i kveld i 5. divisjon, og det er et par spennende oppgjør. Her er mine kommentarer og tips.

Det har allerede blitt spilt tre kamper i denne runden, før kveldens tre siste kamper i serierunden. Rælingen lå under 0-2 mot FUVO 2 til pause, men snudde det til 3-2-seier. Begge innbytterne, Mads Kaasbøll og Adrian Tjernsli, scoret like etter at de ble byttet inn. Coaching i verdensklasse, meldte trener Per Åge Barbakken.

15 minutter før slutt spilte Tjernsli fri Henrik Sandås som scoret. Dermed vant Rælingen 3-2, og leder serien med seks poeng foran Sørumsand.

Rødtrøyene fra Sørum vant 6-3 over Skjetten 2. Grønntrøyene tok ledelsen ved Jonathan Monteiro, før SIF smalt inn fire før pause. Aam Gulbrandsen, Mohammadi, Rahim og Kolbjørnsrud scoret. Rahim satte inn to til etter pause, og nå har han 12 mål på åtte kamper. Skjettens to siste ble scoret av Petter Bråthen og Christoffer Nilsen.

Gjerdum 2 vant 3-1 over Skårer. Bortelaget presset mye i 1. omgang men fikk ikke ballen i mål. Det gjorde Gjerdrum. Mathias Duma scoret to mål og Eirik Moseng ett. Skårers trøstemål stod Josu Frantzen for.

AFSK – Leirsund

Hjemmelaget bøtter inn mål. 32 mål på seks kamper er imponerende. Mot Fjellhamar sist ledet de 4-1, men de glapp seieren på slutten. De så tunge ut, og de er nok ikke det best trente laget i divisjonen.

I kveld er Simen Kristiansen ute. Kenneth Wauer starter på benken og Daniel Ekeberg kommer.

Leirsund startet serien bra, men har to tap på de tre siste. De kommer med fullt lag i kveld, og kan helt sikkert utfordre AFSK.

AFSK er så gode fremover så jeg tror de tar denne.

Mitt tips: 3-2 S. Krolikowski 2 og H. Lundberg for AFSK. Holt og Fagerhus for Leirsund.

Rømskog – Fjellhamar

Skauingene kommer med sitt beste lag. De har variert en god del, og tapt flere poeng fordi de er dårlig trent. I kveld blir det en utfordring mot godt trente Fjellhamar. Kristoffer Lie er hjemme på ferie og går rett inn.

Fjellhamar har sviktet litt den siste tiden. Opphentingen mot AFSK var bra, men de var svake i store perioder i kampen. I kveld mangler de flere spillere. Viktige spillere som Kim Hunstad, Anders Risan og Sigurd Berg er alle ute. Fjellhamar har en bred tropp, så de kan dekke inn noen posisjoner, men ikke alle. Mads Espeland har vært strålende etter comebacket med åtte mål på seks kamper.

Her har Rømskog en stor sjanse til å ta tre poeng, men Fjellhamar kan fort løpe seg til seier.

Mitt tips: 3-2 Bergquist 2 og J. Sandby for Rømskog. Aaserud og Smith for Fjellhamar.

Flisbyen – Nittedal

Flisbyen tok sin første seier sist mot FUVO 2. Da var de fleste tilbake for hvittrøyene. Laget er bra nok til å kjempe på øvre halvdel. I kveld stiller de også sterkt. Patrick Stensrud mangler. Halstensen og Birkeland kommer i bedre og bedre form.

Nittedal har gått på noen skikkelig stygge tap, men har rasket til seg seks poeng. De varierer veldig, og kan fort få en stygg smell i kveld.

Mitt tips: 5-1 Birkeland 3, Eriksen og Berg for Flisbyen. Flemmen for Nittedal.