Seks strake for Skedsmo – vant enkelt mot sju eliteseriespillere

0
2118

Selv om Lillestrøm 2 kom med sju spillere fra a-stallen var Skedsmo aldri truet. Hvittrøyene var mye bedre enn de gule og vant 3-0.

For to serierunder siden kom LSK 2 med tilnærmet G19 2 mot Salangen. I forrige runde kom de med G19 1, og mot Skedsmo stod sju spillere fra a-stallen klare.

Det bare prellet av Skedsmo. De tok tak i kampen fra start og var det førende laget i samtlige 90 minutter. Midtbanetrioen Simen Rustadbakken, Lars Jørgen Mork og Nicklas Amundsen kledde av eliteseriespillere som Bonke Innocent og Erik Brenden. Mergim Shurdhiqi herjet med Stefan Antonijevic og Erik Sandberg. Stopperduoen Edmir Asani og Sondre Karterud hadde full kontroll på Bajram Ajeti og Tobias Gran.

En av mange tøffe dueller mellom Stefan Antonijevic (LSK) og Mergim Shurdhiqi (Skedsmo) (Foto: Espen Bråthen).

De unge LSK-gutta som er med i a-stallen ble kledd fullstendig av. Det er fortsatt lang vei fra juniorfotball til seniorfotball. Det var denne kampen et godt bevis på.

Skedsmo best

– Jeg føler vi har god kontroll gjennom hele matchen mot et godt LSK 2, på papiret. Alle gutta leverer en god kamp, og da vinner vi fotballkamper, sier Skedsmos kaptein Simen Rustadbakken til Lokalfotballen.

Skedsmo møtte et LSK-lag som lå lavt og kompakt. Det var ikke lett å finne rom. Når LSK vant ballen gikk det altfor sakte fremover, så Skedsmo hadde god kontroll bakover.

Den første sjansen fikk Mork. Et godt løp i bakrom sendte han alene med keeper. Lobben gikk over keeper, men på feil side av stanga. Like etter at vi passerte 21 minutter spilte Skedsmo seg fint gjennom på venstresiden. Erik Torud slo et godt innlegg. Anthony Davies dyttet ballen til Mergim Shurdhiqi. Spissen banket ballen i stanga.

Scoringen skulle kommet. En LSK-spiller mistet ballen innenfor egen sekstenmeter, og keeper Emil Ødegård var utspilt. Shurdhiqi fintet vekk Sandberg før han scoret i det åpne målet.

Mergim Shurdhiqi jubler etter 1-0-scoringen (Foto: Espen Bråthen).

Nå begynte ungguttene til LSK å slite. Både Martin Fløtre og Lars Ranger hadde et par stygge taklinger. Begge fikk gult kort.

Ut med Ajeti og Innocent

Lillestrøm 2 gjorde to bytter i pausen. Både Ajeti og Innocent, som var blant banens to dårligste, ble byttet ut. Bortelgaet prøvde seg litt i starten av omgangen, og de får en stor sjanse. Brenden dro seg fri på høyre, men Fiskvik reddet godt. Returen headet Gran mot åpent mål, men Edmir Asani stupte fram og headet vekk ballen.

To raske scoringer

2-0 kom kvarteret ut i andre omgang. Simen Rustadbakken slo et godt frispark på lengste, og der dukket Edmir Asani opp. Midtstopperen banket ballen i mål. Mergim Shurdhiqi sier han stusser ballen før en kommer til Asani. Er han nær den er det offside på Asani.

Tre minutter senere var kampen avgjort. Shurdhiqi slo en perfekt ball gjennom til raske Anthony Davies. Kantspilleren løp fra forsvaret og banket inn 3-0 til Kunt Aga jrs gutter.

Anthony Davies banker inn 3-0-scoringen for Skedsmo (Espen Bråthen).

Skedsmo har nå full kontroll og de kan leke litt. Lars Jørgen Mork slo til med noen herlige vendinger og finter. Den beste var en lekker tunnel på LSKs Fløtre. Det ble et par pølser i lompe der.

Seks strake seire

Hjemmelaget tok dermed sin sjette strake seier. Nå var det mer imponerende spill enn tidligere, fordi her var Skedsmo virkelig gode. Og det gjør de uten den viktige duoen Kristoffer Langerud og Didrik Mostue.

Om LSK 2 er det ikke mye positivt å si. Lite innsats, og de som skal være de beste spillerne skuffet stort. Det virket ikke som at Ajeti og Innocent ønsket å være på Skedsmo denne herlige søndagen.