Ny sterk 2. omgang reddet Gjelleråsen – Mathisen dominerte

1
888
Jonas Mathisen herjet med Raumnes & Årnes. Han var sterkt delaktig i alle fire målene til Gjelleråsen (Foto: Espen Bråthen).

Raumnes & Årnes rystet Gjelleråsen i 1. omgang, men de grønne slo sterkt tilbake i 2. omgang og vant 4-1.

Gjelleråsen hadde fem strake seire før kampen mot Raumnes & Årnes, og det virket som at det skulle bli tungt å ta hjem den sjette strake. R&Å spilte veldig god defensivt. De lå med to dype sentralt som hindret at Gjelleråsen skulle få bruke indreløperne.

I tillegg brukte de grønne altfor lang tid med ballen, og da ble det enkelt for bortelaget.

Gjelleråsen hadde mye ball, men de ble straffet når de ikke fulgte helt med midtveis i førsteomgangen. Patrick Hansen slo et frispark der bror Mads løpet seg helt fri på første stolpen. Avslutningen ble blokkert, men der dukket Nicklas Sramek opp og satte ballen i mål.

Nicklas Sramek (t.v) jubler etter sin scoring mot Gjelleråsen (Foto: Espen Bråthen).

Hjemmelaget skapte noen halvsjanser etter scoringen, men det ble aldri det helt store. Den eneste som viste seg fram var Jonas Mathisen. Kantspilleren kjørte ofte rundt med backen, men ble lite effektiv på siste tredjedelen.

– Det var en dårlig 1. omgang. Etter en god pauseprat ble det en 2. omgang der vi er overlegne, sa Mathisen til Lokalfotballen. Sist gang Gjelleråsen tapte var i september i 2015, da de røyk mot Kløfta.

Byttene hjalp

Trener Bent Inge Johnsen gjorde også tre bytter i pausen. Det ble umiddelbart mer fart og trøkk i hjemmelaget. Anført av Mathisen begynte de å skape sjanser. Han skaffet en corner sju minutter ut i omgangen.

Joakim Hjelkerud slo en perfekt corner, og venstreback William Berg stanget inn utligningen.

William Berg header her inn 1-1 for Gjelleråsen (Espen Bråthen).

Fem minutter senere var Mathisen på farten igjen. 20-åringen feide forbi to mann og ned til dødlinjen. Innlegg ble slått hardt foran mål, og en Raumnes & Årnes-spiller satte ballen i eget mål. Gjelleråsen hadde snudd kampen, og de fortsatte å kjøre over bortelaget.

Jonas Mathisen stod bak 2-1 også. Innlegg som ble satt i eget mål av bortelaget (Foto: Espen Bråthen).

Mathisen med scoringer

Mathisen satte selv inn nummer tre og fire. Den første scoringen stjal han ballen fra keeper Foureaux og satte ballen i åpent mål. Nummer to for Jonas og 4-1 ble satt inn etter et godt angrep av hjemmelaget.

Gjelleråsen fortsatte å skape sjanser. Mathisen skøyt i stanga. Innbytter Emil Åkvåg hadde to gedigne sjanser uten uttelling.

– Jeg burde scoret fem mål. Det gikk fortere med oss i 2. omgang. Samspillet var bedre, og vi får mer rom. De blir nok slitne etter hvert, forklarer Mathisen. Angrepsspilleren sleit med en skade tidlig i vår, og han var stort sett innbytter. Nå er han tilbake der han hører hjemme – i startelleveren. Seks mål på fem kamper, og alltid et aktivum.

– Det har løsnet nå. Ankelen var vond, men jeg er endelig skadefri og formen har kommet, sier Mathisen som er født og oppvokst i Gjelleråsen.

Og nå vinner dere serien?

-He he, vi skal være med i toppen. Vi skal spille så godt vi kan, avslutter Mathisen, før det er tid for jubelrop i garderoben.

I garderoben lenger ned i gangen var det en mer laber steming.

– 1. omgangen er bra. Vi ligger godt i formasjonen. Dessverre har vi flere ute i dag, pluss noen som spilte som ikek burde ha gjort det. Vi skylder ikke på det, men ballongen gikk tom etter de to raske målene, sier Svein Pettersen, trener i Raumnes & Årnes.

Bortelaget var som tidligere i år for svake i begge boksene, og de gjør at de kun har tre poeng til nå.

Gjelleråsen kjører på videre med seks strake seire og har 24 plussmål.