Rælingen med enkel seier mot Rømskog

0
788

Rælingen tok nok en enkel seier, og de viser seg som et topplag. De var minst to nummer for store for Rømskog, og de vant 4-2.

I Marikollen var hele området hvitt, og man tenkte egentlig på om man skulle på hopprenn eller skirenn. Matta var heldigvis grønn og fin, og så det ble fotball på oss 60 frammøtte.

Lars Raknes henter ballen i snøen for Rælingen (Foto: Espen Bråthen).

Rælingen gikk ut i 3-5-2 igjen, og det er nok gjort for å demme opp for mange langpasninger fra motstanderne. Utfordringen i et slikt system i breddefotballen er kapasiteten til vingbackene, og forståelsen når man skal prøve å skape overtall.

Mye langt fra Rømskog

Rælingen sleit i hele omgangen med å få til de to ovennevnte utfordringen, men de var uansett et mye bedre lag enn Rømskog kampen gjennom. Bortelaget overrasket med å slå veldig mye langt opp mot Hans-Petter Bergquist. Spissen har vært mye skadet i vinter, og var en skygge av seg selv. De tre stopperne hadde full kontroll på spissen.

Etter et par halvsjanser til Rælingen kom scoringen. Spissen Afshar Piyad, som har tatt steg i vinter, vendte bort gode Jørgen Jovall Dahl og smalt ballen i motsatt hjørne. Vakker scoring.

Rømskog skaper en ålreit sjanser ved Magnus Fagersand, men han skyter utenfor fra skrå vinkel.

I pausen ble pølsene testet i Marikollen. De hadde liggi lenge i vannet så litt slappe.

Det var noen gode dueller i kampen (Foto: Espen Bråthen).

Sjanser i starten av 2. omgang

Rømskog starter 2. omgang godt. Først header Dahl, men keeper Atle Wilhelmsen reddet. Like etter prøver Magnus Kragtorp et skudd innenfor seksten, men skuddet blokkeres.

Rælingen kommer til hektene, og herfra og nesten ut dominerer de stort.

Seks minutter ut i omgangen får gode Mikael Aunemo ballen like innenfor sekstenmeteren. Midtbanespilleren skyter via to Rømskog-spillere og ballen ender opp i nettet. 2-0 til hjemmelaget. 3-0 kommer ti minutter senere. Et langt innkast ender opp hos George Manea. Spissen banker ballen i mål.

Banens beste, Aunemo, setter også inn 4-0 til blåtrøyene. Han avanserer frem til 18 meter fra mål, og skuddet suser utagbart ned i venstre hjørne.

Frispark-perle av Sandby

Herfra og ut tar Rælingen beinet av gasspedalen. Jøran Sandby, som kom inn i pausen, banket inn en redusering, før Håkon Bergsjø satte inn Rømskog andre trøstemål. Rælingen vant 4-2.

Leirsund senket Flisbyen

På Lillestrøm stadion ble det en grei seier til Leirsund. De vant 3-0 etter scoringer av Anders Fagerhus, Eirik Holt og Espen Henriksen. FUVO 2 gikk på et nytt tap. Denne gang mot Skårer. For Skårer scoret Chima Okehi, Nahum Tesfu, Paulo Debesay og Nicolay Moxness.

Fet tok tre viktige poeng

På Gjerdrum fikk hjemmelaget besøk av bunnkollega Fet. Bortelaget tok like så godt med seg alle poengene. Espen Søgård scoret på straffe og Birgir Jönsson avgjorde kampen med Fets andre scoring.