Aurskog-Høland vant enkelt mot Fet

1
818
AHFK jubler etter scoring med Lars-Eirik Svardahl og Henrik Studsrud (Foto: Espen Bråthen).

Det ble til slutt tennissifre for Aurskog-Høland mot Fet. De var klart bedre og ga seg ikke før de hadde satt seks mål bak Fets keeper.

Aurskog-Høland gikk rett i strupen på hjemmelaget. De skapte et par halvsjanser før det ble alvor. De fikk mange brudd mot et Fet-lag som prøvde å spille seg ut fra eget forsvar.

Thomas Bjørklund vant ballen på midten. Han avanserte 30 meter og slapp ballen til Henrik Studsrud. Innlegget var bra og Lars-Eirik Svardahl vendte bort Lasse Bergan Foss og avsluttet med et hardt skudd like over keeper og i mål.

Lars-Eirik Svardahl setter inn kampens første scoring (Foto: Espen Bråthen).

Stian Skjeggenes sine lange kast var en trussel i hele kampen. Mål nummer to kom på et kast. Hans Christian Bergsjø stusset ballen i lengste og bortelaget ledet 2-0.

Redusering

Fire minutter glipper det for Aurskog-Høland. Fet spiller seg fint fri på høyresiden. Innlegget perfekt til Sebastian Abusdal motsatt, og han dytter ballen i mål. Svak markering av AHFK der.

Nå tenkte nok mange av AHFKs tilskuere at nå blir det en reprise av kampen mot Skedsmo 2, der de rotet bort seieren. Og det var mange tilskuere fra AHFK i kveld. 70 tilskuere av 100 var fra bortelaget.

Dette var en periode som Fet var mer med. De hadde bedre bevegelse foran ballfører, pluss at Espen Søgård var på hugget igjen. I den perioden fikk Atle Søgård en lei smell i nakken, og han virket preget av det.

Det var noen tøffe dueller – som alltid når Fet og AHFK møtes (Foto: Espen Bråthen).

Fantastiske Svardahl

Aurskog-Høland tok tak i kampen igjen anført av Svardahl. I denne perioden var han fantastisk. Han utfordret Fets forsvar gang på gang. Det eneste minuset var at han burde spilt ballen et par ganger. I stedet avsluttet han fra litt dårlige posisjoner enn det lagkameratene hadde gjort.

Fet må også gjøre to bytter. Den ene litt spesiell fordi Vegard Gjelsnesvangen løp rett på toalettet. Han hadde ikke tid til å prate for å si det sånn.

Like før pause får hvittrøyene den viktige scoringen. Stian Skjeggenes slår et innlegg som sklir forbi alle. Utenom Henrik Studsrud. Fra 12 meter klinker han ballen i motsatt hjørne.

Kioskkø

I pausen var kioskkøen lang. En person i kiosken holder ikke når AHFK kommer på besøk. Ros til hun i kiosken fordi hun stod virkelig på.

I den andre omgangen var det stort sett enveiskjøring mot Marcus Berg i Fets mål. AHFK fikk brudd på brudd, og det utnyttet de.

Svardahl fortsatte sitt storspill, og han gjorde alt riktig foran den fjerde scoringen. På høyresiden fikk han tre mann mot seg. En pasning til Stian Skjeggenes foran mål, og midtbanespilleren satte ballen i mål.

Henrik Studsrud jubler etter sin fantastisk scoring (Foto: Espen Bråthen).

Kampens vakreste scoring

1-5 var kampens vakreste. Bendik Vestreng slo en pasning bak det høytstående forsvaret til Fet. Henrik Studsrud klinket til på halvvolley fra 25 meter og ballen suste i mål. Den lignet litt på Roberto Firminos scoring for Liverpool mot Stoke.

Den siste bortescoringen satte midtstopper David Kjær inn. De spilte seg fint fri innenfor seksten, og han dyttet ballen i lengste hjørne.

– Greit gjennomført kamp. Vi følger planen vår fint og har full kontroll. Fet har 15-20 min etter 0-2 der vi senker oss litt og «lar» dem få initiativ og tro. Skaper mye offensivt og begynner å få relasjoner til å sitte. Morsom kamp der jeg får overraskende mye plass og rom å boltre meg i, sier Lars-Eirik Svardahl til Lokalfotballen.

Blytungt

I Fets garderobe er det ikke stor stemning. Tre strake tap med 2-14 i målforskjell.

– Blytungt akkurat nå. Vi kommer aldri i gang. Blir løpende for mye etter. Ok periode midtveis i 1.omgang hvor vi får samlet oss litt, og tørr holde litt på ball. Vi må lære av feilene vi gjør, og sette en strek over denne matchen. Vi kan ikke grave oss ned ettersom vi kun har spilt tre kamper, sier Fets trener Robin Ødegård.