Slik skal 2. lagene forholde seg til seriestarten

1
1173
Eidsvold Turn snudde på 1. lag og 2. lag i fjor høst. De vant alle kampene på slutten. Her ved Jon Erik Økland der de møtte Vegard Gjelsvik og Blaker (Foto: Espen Bråthen).

Til helgen skal de første 2. lagene starte seriespillet. Slik er reglene de, og de andre klubbene, skal forholde seg til.

Diskusjonen har gått i langt tid. Skal vi ha 2. lagene i seriespillet eller skal de flyttes over i en egen serie. For toppklubbene, Eliteserien og OBOS, burde det være enkelt å flytte 2. lagene til egen serie. Da kan man spille to kamper etter hverandre – som for eksempel Strømmen – Ull/Kisa spiller først og deretter 2. lagene til de.

Men dette må opp på forbundstinget og mange nok klubber som ønsker dette må faktisk bidra på tinget og stemme på forslaget. Så frem til det skjer så er det noen regler som må følges.

4. divisjon først ut

Årets 4. divisjon er den første divisjonen som setter igang seriespillet her på Romerike. Før Eliteserien og OBOS. Snart starter sesongen i februar tipper jeg.

I 4. divisjon er det fem 2. lag. To som har førstelaget i OBOS og tre som har førstelaget i 3. divisjon. Nå i seriestarten er reglene enkle. Strømmen 2 og Ull/Kisa 2 kan kun ha med tre mann over 22 år samtidig på banen. Det er en regel som gjelder hele sesongen. De som spiller for Ull/Kisa 2 nå i de første kampene er ikke aktuelle for å starte kampene i OBOS, men de kan sitte på benken.

Kun innbyttere fra 3. divisjon til 4. divisjon

For Skedsmo 2, Eidsvold 2 og Lørenskog 2 gjelder samme regel om at de som spiller kamper før første seriekamp for førstelaget kan ikke spille første seriekamp i 3. divisjon. Ellers gjelder det at kun innbyttere på førstelaget kan spille 2. lagskamp etter førstelaget har spilt.

For 4. divisjon og nedover kan et 2. lag ha med fem spillere fra førstelaget. Det spiller ingen rolle om de har startet eller byttet inn. Innbyttere som ikke brukes må strykes på dommerkortet – hvis ikke så teller de som én spiller av de fem.

Les mer om reglene § 2-11 og punkt 1 og 2.

Seriestarten er forsåvidt grei skuring for klubbene. Der er det klare regler. Utfordringen kommer til å komme i høst. Da skal 2. lagene som er i trøbbel redde laget fra nedrykk, og som i fjor kommer de til å snu helt om på lagene sine. Det får vi ta når det dukker.

En oppfordring til 2. lagene denne sesongen er at de gjør sitt beste for å stille mest mulig like lag. 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.