lørdag, april 20, 2024

Få 2. lagene vekk fra seriesystemet

Date:

Share post:

Saken er republisert her. Saken ble først publisert 6. oktober.

Dette er tredje sesongen jeg følger lokalfotballen ekstra tett på denne bloggen. De tre-fire siste serierundene tendenser til det latterlige. Flere av lagene snur opp ned på sitt førstelag og til rekruttlaget som er i trøbbel i en divisjon eller to under.

Det verste eksemplet kom i forrige serierunde da Eidsvold Turn hadde snudd helt om på hele elleveren. I kampen i 3. divisjon mot Ottestad stilte de stort sett bare med unggutter, pluss at de satte inn noen tidlig i kampen. Etter endringen til fem innbyttere i 3. divisjon er det enda enklere å gjøre det på denne måten.

Eidsvold Turn snudde på alt

Dermed stod det 231 seriekamper i 3. divisjon på motsatt banehalvdel for Gjelleråsen i 4. divisjon. 21 kamper i snitt hadde de elleve som spilte den kampen. Noen sier at enda godt et Turn ikke møtte et annet bunnlag. Det de faktisk kan gjøre er å frata Gjelleråsen seriemesterskapet og kretsmesterskapet.

Og jeg syns det er like ille det Skedsmo gjorde i forrige rundt. Begge klassespillerne Didrik Mostue og Lars Jørgen Mork ble byttet inn ved første mulighet i Skedsmos forrige 3. divisjonskamp. Dermed var de klare til å møte Rælingen. Et lag som er i like stor trøbbel som Skedsmo 2. Mostue & co vant selvfølgelig den kampen. Nå er både Eidsvold Turn 2 og Skedsmo 2 på vei til å holde plassen.

Tunge konsekvenser

Dette går utover lag som Rælingen, Fet, Kløfta og Rømskog/Setskog som kjemper en tøff kamp om å unngå nedrykk. Et nedrykk kan bety at man mister spillere og/eller sponsorer, og det er tungt for lag som allerede har hatt en tung tid.

I 2017 regner jeg med at det er seks 2. lag i 4. divisjon på Romerike. Nesten halvparten av lagene. Det er bare å grue seg til høsten!

Lignende episoder ser man i 3. divisjon på Romerike også. Lag som Ull/Kisa 2 og Lillestrøm 2 har variert fra 5-6 spillere som har spilt mye i OBOS eller Tippeliga, for så å stille med juniorlag neste kamp.  Neste sesong er det akkurat nå 22 2. lag blant 84 lag i 3. divisjon.

Fiasko av NFF Akershus

Det å endre regelverket er veldig vanskelig. NFF Akershus prøvde for noen år siden med en regel at spillere måte ha spilt X-antall kamper før å spille de to siste serierundene. Det var en fiasko, fordi det utelukket mange spillere som hadde vært skadet eller nye spillere som hadde kommet til. I tillegg gikk det utover juniorer som hadde hatt god utvikling. Og derfor er det å endre regelverket meget vanskelig. Det finnes ingen god måte fordi man på en eller annen måte utelukker spillere.

Det er ikke mulig å forholde seg til 2. lagene, og da er det bare en løsning. De må ut av det ordinære seriesystemet.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 3. divisjon: Skjetten – Skedsmo

Et skikkelig lokaloppgjør. Skjetten får besøk av nabo Skedsmo, og du kan følge alt direkte på Lokalfotballen.

Store oppturer og tunge nedturer – 3. serierunde i 4. divisjon

Nå er vi godt i gang, og etter hver serierunde skal vi ha et sammendrag. Her har du...

– Det var spill mot ett mål, og smakte meget godt

I det som var et «tidlig» oppgjør for å unngå nedrykk tok Raumnes & Årnes alle tre poengene...

Direkte fra 4. divisjon: Raumnes & Årnes – Blaker

Både Raumnes & Årnes og Blaker har hatt en tung start. Nå møtes lagene i 4. divisjon. Følg...